Neden Organik Ürünleri Tercih Etmelisiniz?

Neden Organik Ürünleri Tercih Etmelisiniz?

Neden Organik Ürünleri Tercih Etmelisiniz?

Bebeğinizle ilgili bir konuşmada "organik" kelimesini duyduğunuzda, muhtemelen ilk aklınıza gelen şey yiyecekler olur. Ancak bebeğinizin maruz kaldığı çevresel kirleticilerin sadece yediği şeylerle sınırlı olmadığını bilmekte fayda var. Mesela bebek yataklarının PVC veya Vinil kaplamalarla kaplı olduğunu biliyor muydunuz? Bu kaplamaların içinde zararlı  maddelerin bulunduğu artık biliniyor. Bebeğinizin böyle toksinlerle dolu bir yatakta uyumasını ve solunum yapmasını istemezsiniz, değil mi?

Ebeveynler, bebeğine hayatta en iyi başlangıcı yapmak ister ve onların çevrelerindeki zararlı maddelere maruz kalma riskini en aza indirmek bu işin bir yoludur. Bebeklerin cildinin yetişkinlerden daha hassas olduğu uzun zamandır bilinmektedir. Geleneksel olmayan malzemelerden yapılmış yataklar,kullanilan nevresim ve carsaflar bebeklerin çevresel kirleticilere bağlı döküntüler, kuruluk ve diğer olumsuz etkileri yaşama ihtimallerini artırabilir. Özellikle ilk birkaç ayda bebeklerin uyuduğu saatlerin sayısı göz önüne alındığında, bebeklerin yetişkinlerden daha fazla yatakla temas etme ihtimalleri de vardır. Belgeli organik yataklar, çarşaflar, battaniyeler ve yastıklar satın almak, bebeğinizin havada bulunan toksinlere maruz kalma riskini sınırlamaya yardımcı olabilir.

Organik Tekstil Urunlerinin Faydaları

Daha Güvenli Solunum:

Birçok  ürün , bilinen kanserojen kimyasallar, hormon bozucular ve diğer tahriş ediciler içerir. Organik veya diğer toksik olmayan malzemeleri seçerek, çocuğunuza uyurken daha temiz hava sağlayabilirsiniz (günde 12+ saat).

Nemi Emme:

Çoğu organik kumaş, nem ve nemin daha rahat ve sağlıklı bir uyku için emilmesine yardımcı olur.

Toksik Madde Maruziyetinin Azaltılması:

Bebeğinizin akciğerleri ve sindirim sistemi doğumdan sonra hala gelişim halindedir ve çocuğunuzun gelişimi için organik ve toksin içermeyen bir ortam oluşturmak ve sürdürmek önemlidir.

Çevresel Etkinin Azaltılması:

Organik pamuk,keten  gibi malzemeler, doğal, genetik olarak değiştirilmemiş tohumlardan yetiştirilir ve büyütme veya yabancı otların yok edilmesi sürecinde pestisit veya diğer sert kimyasallar kullanılmaz. Sonuç olarak, biyolojik çeşitliliği olan tarım ve çalışanlar için güvenli ve sağlıklı bir ortam sağlar.

Hasattan Yatağa

Diğer tüm ürünler gibi, bebek yatağı, pestisitler kullanmadan üretildiğinden emin olmak için resmi olarak sertifikalı organik olmalıdır. Ancak organik yatak takımının sadece bu olduğu anlamına gelmez. Organik tarım, hasat ve üretim süreçlerinin diğer olumlu etkileri de hem üreticiler hem de tüketiciler için faydalıdır. Sadece doğal zararlı kontrol önlemleri kullanmak, bebeğinizin yatağına giren malzemeleri toplayan ve işleyenleri pestisitlere maruziyetten korur. Doğal gübreler ve ürün rotasyon stratejileri daha sağlıklı, daha verimli topraklar üretir. Organik tarım yöntemleri, dünyanın doğal döngüleri ve süreçleri ile daha uyumludur, bu yüzden sertifikalı organik yatak takımı satın almak, çevreye ve ailenize fayda sağlar.

Bebekleriniz için satın aldığınız diğer ürünler gibi, bebeğiniz için tekstil urunu seçmeden önce seçeneklerinizi dikkatlice araştırmalısınız. Bebeğinizin çevresini mümkün olduğunca doğal tutmak aileniz için bir öncelikse, organik olması en iyi seçenek olabilir.

Fiyatina Değer mi?

Organik yatak takımının başlıca dezavantajı, geleneksel alternatiflere göre daha pahalı olmasıdır. Ancak fiyat, bir ürünün kalitesini belirlemez. Organik alırsanız muhtemelen biraz daha fazla harcama yapacaksınız. Ancak maliyet göreceli bir faktördür. Bir çocuğun sağlığını ve gezegenin refahını riske atmanın uzun vadeli maliyetlerinin, çocuğunuz için "temiz" yatak satın almanın kısa vadeli harcamalarından çok daha fazla olduğu savunulabilir.

Happy Folks Organik Carsaf ve Nevresimleri

Organik carsaf ve nevresimlerde "Happy Folks"  harika bir alternatif sunuyor. Happy Folks, organik nevresim çarşaflar ve yastık kılıfları gibi ürünlerle sağlıklı ve konforlu bir uyku ortamı sağlamak için özenle tasarlanmıştır. Ürünlerimiz, en yüksek kalitede organik malzemelerden üretilmiştir ve çocuklarınızın cildine ve sağlığına zararlı kimyasallar içermez. Bebeğinizin uyku deneyimini iyileştirmek ve onlara güvenli bir ortam sunmak için Happy Folks'un organik tekstil urunlerini tercih edebilirsiniz.